forum.stefanc.net Last active: Never
Not logged in [Login - Register]
Go To Bottom

Printable Version | Subscribe | Add to Favourites  
Author: Subject: Ustni zagovor pri Didaktiki
grega
Newbie
*

Registered: 12-2-2010
Member Is Offline

[*] posted on 12-2-2010 at 14:38
Ustni zagovor pri Didaktiki

Kako pravzaprav izgleda ustni zagovor (za pozitivno oceno) pri Didaktiki?

Kakšne imate kaj izkušnje? Bojim se, da zna biti tudi omenjeni ustni zagovor precej pikolovski in neprijeten ...
Ali pa se morda motim, saj mi ustni zagovor konec koncev odpira samo in le možnost pozitivne ocene (torej bi se lahko od boljše ocene le poslovila)?

Prosim za kakršnokoli informacijo.
Je (v primeru, da me snov ne zanima najbolj, niti se mi spuščanje v nianse izjav posameznih teoretikov ne zdi koristno za mojo pedagoško podkovanost) bolje iti še enkrat na pisni del (in do takrat preštudirati še snov za esej v izogib ponovni spolzeli šestici) ali se prijaviti na ustni zagovor (morebiti le s ponovitvijo in poglobitvijo že osvojene snovi, ki je nikakor ni malo)?
Kakšni oz. na kateri snovi so poudarki na ustnem izpitu? Kako dolgo traja spraševanje? Koliko vprašanj je načeloma postavljenih? Ste dobili tudi kakšno podvprašanje?
View User's Profile View All Posts By User U2U Member
void
Newbie
*

Registered: 21-2-2010
Member Is Offline

[*] posted on 21-2-2010 at 01:27

Ne vem, točno kako izgleda zagovor v tvojem primeru, vem pa kako je bilo, ko sem zagovarjal višjo oceno.

Kot prvo, moraš pokazati, da znaš. Simpl, ne? V tvojem primeru še toliko bolj :)
Par vprašanj je precej specifičnih, ki se jih ne da naučiti. S tem preverja koliko razumeš snov in koliko znaš razmišljati. Ne zdi se mi, da bo spraševal po nekih citatih, specifičnih izjavah ipd. Temelje moraš pa sigurno imet.
Ko pride do situacije znaš ne znaš, se zna zgodit, da bo rekel: naštej X po Y (recimo Humboldt). Če znaš super, drugače ...
Je pa zelo potrpežljiv in fer, samo verjetno rabiš met taprav odnos ("me snov ne zanima najbolj ..." ---> to zna bit problem :P)
O neki nepoštenosti in pristranskosti se pri njemu res ne da govort :)

P.S.: Upam, da ti odgovor sploh še kaj koristi :)
david
Newbie
*

Registered: 3-5-2010
Member Is Offline

[*] posted on 3-5-2010 at 11:18

kakšni so torej ustni zagovori? :)

Go To Top